Blogpost

Modemerken stappen massaal over op smartwatches

Het moet gezegd worden: de smartwatchmarkt is vrij traag op gang gekomen. Inmiddels is de motor echter op volle toeren en zijn smartwatches volop in trek. Dat is ook grote modemerken opgevallen die normale horloges ontwerpen en verkopen. Steeds vaker zien we deze grote merken overstappen op de smartwatches, met op dit moment Fossil misschien wel als beste voorbeeld.

De smartwatchmarkt leek eventjes in een dilemma te zitten. De meeste horloges richtten zich met name op het gebruik tijdens de sport, waardoor smartwatches volgens critici vooral luxe sporthorloges waren. Juist toen die kritiek verder aanzwol kwam de ommekeer: modemerken beginnen massaal smartwatches te produceren. Van Fossil tot Diesel en Hugo Boss: niemand is achtergebleven en komt dit jaar met een slim horloge.

Stijlvolle hybride als het perfecte model?

Wat meteen opvalt is dat de modemerken met een smartwatch kiezen voor een andere type ontwerp dan bijvoorbeeld Fitbit of Apple. De laatstgenoemden komen met duidelijke digitale horloges die vooral wat wegheeft van een smartphone verwerkt in een horloge. Dit spreekt een aanzienlijke groep aan, maar nog niet iedereen.

Voor sommigen oogt het horloge te futuristisch. Ze willen wel een smartwatch, maar ook nog een horloge dat er klassiek uitziet. Op deze vraag spelen merken als Diesel in met horloges die er op het eerste gezicht klassiek uitzien, maar wel degelijke een smarteigenschap hebben.

In de meeste gevallen gaat het hier bovendien niet om simpele smartmogelijkheden, maar een volwaardige smartwatch waarmee onder meer het nieuws en mail geopend kan worden, berichten verstuurd kunnen worden en oproepen aangenomen kunnen worden.

Het begint erop te lijken dat deze vorm van een smartwatch de dominante vorm gaat worden, hoewel de grote ontwikkeling nog even op zich laat wachten. De verwachtingen zijn hooggespannen voor dit jaar en 2018, waarin de meeste modemerken met een smartwatch-lijn komen.

Fossil in een voortrekkersrol

Eén van de eerste grote modemerken die in de smartwatchmarkt gestapt is, is Fossil. Het gerenommeerde horlogemerk heeft op dit moment drie modellen uitgebracht: de Fossil Q Wander, Fossil Q Founder en Fossil Q Marshal. Allen hebben ze (indien gewenst) een klassiek uiterlijk met een leren of metalen bandje. Het type klok kun je zelf instellen: klassiek met wijzers of digitaal.

Ondanks het klassieke uiterlijk hebben de horloges van Fossil alle eigenschappen van een normale smartwatch. Zo zijn ze in staat afstand op te meten, calorieverbranding bij te houden en is het horloge in het geval van de Marshal ook geschikt om mee te zwemmen.

Verder kun je met de horloges oproepen aannemen, muziek afspelen, berichten ontvangen en nog veel meer: een innovatie die je eigenlijk niet mag missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gerelateerde berichten

Wat is een smartwatch en hoe werkt het?

We leven in een tijdperk waarin alles ‘slim’ wordt, met name gadgets. Tegenwoordig is