Top 5 smartwatches

De smartwatchmarkt is flink op toeren inmiddels en het aanbod stijgt bijna dagelijks. De vraag komt dan ook steeds vaker langs: wat is de beste smartwatch van dit moment? Het antwoord is niet altijd eenvoudig te geven, omdat dit onder meer afhangt van het type smartwatch dat je zoekt.

Grofweg kan er onderscheid gemaakt worden tussen smartwatches die vooral geschikt zijn om mee te sporten en horloges die met name voor dagelijks gebruik zijn en niet zo zeer puur voor het sporten.

Toch kunnen we op basis van de eigenschappen van iedere smartwatch wel bepalen welk model het meest compleet is. Smartwatch123.nl heeft op basis hiervan een top 5 samengesteld.

5. Huawei Watch 2

De Huawei Watch 2 is in alle opzichten een complete smartwatch. Het horloge beschikt over een stappenteller, hartslagmeter en activiteitstracker, maar heeft tegelijkertijd een design dat ook geschikt is voor een niet-sportieve, meer chique outfit.

De Huawei Watch 2 is geschikt voor zowel iOS als Android en kan zonder problemen gekoppeld worden aan de smartphone. Een opvallende eigenschap van het horloge is de batterijduur, die ongeveer 40 uur bedraagt. In vergelijking met andere smartwatches met een vergelijkbaar displayformaat is dit aanzienlijk.

 

4. Asus Zenwatch 3

Op nummer 4 de Asus Zenwatch 3, die van alle smartwatches op dit moment misschien nog wel het meeste oogt als een klassiek horloge. Toch gaat het hier wel degelijk om een smartwatch, en nog een goede ook. De Asus Zenwatch 3 is niet volledig waterdicht, maar kan tegen een douchebeurt of regen.

Bovendien beschikt het horloge over een stevige processor waardoor je apps vloeiend snel kunt afspelen. Ook deze smartwatch is geschikt voor zowel Android als iOS en snel gekoppeld. Een ander bijzonder sterk punt van dit horloge is de display, die een hoge helderheid en scherpte heeft. Ook in zonlicht kun je de smartwatch daarom zonder problemen gebruiken.

 

3. Fitbit Blaze Classic

Fitbits zijn mateloos populair, maar puur gericht op het gebruik tijdens het sporten. Hier is verandering in gekomen met de Fitbit Blaze Classic, die dankzij een grote display en strakke afwerking ook prima gebruikt kan worden naast het sporten. De display is goed, de batterij zoals gebruikelijk bij Fitbit ijzersterk en de ingebouwde hartslagmeter maakt de smartwatch nog steeds zeer geschikt voor bij het sporten.

Met slechts 44 gram is deze smartwatch bovendien één van de lichtste modellen van dit moment. Met de vlotte verbinding met je smartphone krijg je meldingen direct binnen op je smartwatch en kun je bovendien eenvoudig je muziek afspelen.

 

2. Samsung Gear S3 Classic

Samsung is succesvol toegetreden tot de smartwatch markt en heeft met de Samsung Gear S3 Classic een pareltje afgeleverd. Waar de mogelijkheden volgens sommigen nog beperkt waren bij de vorige versie, is dit alleszins niet het geval bij de S3. Met een strak design en onder meer een ingebouwde GPS kun je de smartwatch gebruiken tijdens het sporten, maar ook hierbuiten.

Een bijzonder sterk punt is de speciale integratie van Sportify met het horloge. De Samsung Gear S3 Classic is dan ook uitermate geschikt om eenvoudig je muziek mee af te spelen, zonder dat je hiervoor je smartphone uit je broekzak of tas hoeft te halen.

 

1. Apple Watch Series 2

De koning van de smartwatchmarkt op dit moment is Apple. Niet voor niets, want de horloges van Apple zien er niet alleen gelikt uit, ze zijn ook erg prettig in het gebruik en beschikken over diverse mogelijkheden en opties. Hoewel het een nadeel is dat je de Apple Watch alleen kunt gebruiken in combinatie met een iPhone, is het voor iPhone-bezitters in elk geval de beste optie.

De Apple Watch Series 2 beschikt onder meer over GPS, een hartslagmeter, activiteitstracker, uitstekende display en stevige processor. Het vormt dan ook geen enkel probleem om diverse apps af te spelen, berichten te ontvangen, oproepen aan te nemen of muziek af te spelen. Een nadeel van al deze mogelijkheden is wel dat de Apple Watch dagelijks opgeladen moet worden, maar hiervoor krijg je een hoop terug.